چوناچ

وبلاگی برای برق؛

۴ مطلب در تیر ۱۳۹۷ ثبت شده است

جمعه, ۲۲ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۱۳ ق.ظ ÁЯϺÀИ
روش محاسبه قبض برق

روش محاسبه قبض برق

اگر می خواهید بدانید که چرا در بعضی مواقع در قبض برق منزل یا محل کارتان با ارقام نجومی و سرسام آور روبرو می شوید، این مطلب را بخوانید. نحوۀ محاسبه قبض برق طبق فرمول خاصی حساب می شود که برای این منظور باید ابتدا با چند مفهوم آشنا شویم.

کیلو وات ساعت:

یک قبض برق بردارید و ارقام روی آن را به دقت نگاه کنید، همان طور که می بینید روی قبض برق زیاد با واژه کیلو وات ساعت برخورد خواهید کرد. یک کیلو وات ساعت (kwh) در واقع مقدار مصرف یک وسیلۀ برقی ۱۰۰۰ واتی در مدت زمان یک ساعت است. مثلاً اگر ما ۱۰ عدد لامپ ۱۰۰ وات رشته ای را به مدت یک ساعت روشن کنیم، یعنی یک کیلو وات ساعت برق مصرف کرده ایم و در این صورت کنتور برق یک شماره می اندازد. یا این که اگر یک کولر گازی ۲۰۰۰ وات را نیم ساعت روشن کنیم، یعنی یک کیلو وات ساعت برق مصرف کرده ایم. پس هر شماره ای که کنتور می اندازد، یعنی یک کیلو وات ساعت برق مصرف شده است.

ادامه مطلب...
۲۲ تیر ۹۷ ، ۱۱:۱۳ ۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ÁЯϺÀИ
پنجشنبه, ۲۱ تیر ۱۳۹۷، ۰۱:۱۹ ب.ظ ÁЯϺÀИ
آموزش نصب تایمر راه پله

آموزش نصب تایمر راه پله

تایمر راه پله که با اسم های رله زمانی یا رله راه پله هم شناخته می شود، وسیله ای است که جهت استفاده در در راه پله ها و پارکینگ ها به کار می رود. طریقۀ کارکرد این دستگاه این گونه است که در مدت زمان معینی به صورت خودکار، روشنایی های کل راه پله را خاموش می کند، به این صورت که هنگامی که شاسی (کلید) فشرده می شود (این کلیدها دارای فنری هستند که پس از فشرده شدن دوباره به حالت اول باز می گردد)، تمام لامپ های راه پله روشن می شوند و پس از زمانی که قبلاً توسط ما تنظیم شده است دوباره خاموش می شوند. درجۀ تنظیم زمان روشن ماندن لامپ ها بر روی دستگاه تایمر تعبیه شده است که معمولاً از ۱ تا ۲۰ دقیقه قابل تنظیم است، هم چنین حالت دائم نیز در این دستگاه ها وجود دارد تا در صورت نیاز به صورت دائم لامپ ها روشن بمانند. این دستگاه ها از مصرف برق را کاملاً بهینه نموده و از نظر اقتصادی بسیار مقرونه به صرفه می باشند. 

از آن جایی که راه پله ها و پارکینگ ها نیاز به روشنایی دائمی ندارند، پس استفاده از کلیدهای یک پل و دوپل در این مکان ها عاقلانه به نظر نمی رسد. به همین خاطر از تایمر راه پله استفاده می کنند تا زمانی که شخصی یکی از شستی ها را فشار داد، چراغ ها روشن شود و بعد از مدت زمان مشخصی، به صورت اتوماتیک چراغ های راه پله خاموش شود تا هم در مصرف برق صرفه جویی شود و هم اینکه طول عمر لامپ ها افزایش یابد.

شستی که تایمر راه را وادار به روشن کردن چراغ ها می کند در تمام پاگردها و در فواصل مختلفی از پارکینگ کار گذاشته می شود. این شستی دقیقاً یک شستی زنگ است با این تفاوت که یک علامت چراغ یا علامت راه پله، روی آن حک شده تا با شستی های زنگ اشتباه گرفته نشود. در این شستی بعد از این که شخص دست خود را از روی آن بر می دارد دوباره به حالت اولیه باز می گردد.

تایمر های راه پله در شکل باکس هایی در ابعاد حدوداً ۶ در ۱۰ سانتی متر ساخته می شوند که معمولاً قابلیت نصب روی ریل و قرارگیری در داخل جعبه فیوز را هم دارند. در تصویر زیر یک نمونه تایمر راه پله را مشاهده می کنید.
نصب تایمر راه پله برای برق کاران ساختمان یکی از مدار هایی است عموماً استفاده می کنند به طوری که در هر آپارتمان از این وسیله برای قطع و وصل لامپ راهرو ها و پارکینیگ ها استفاده می شود و در این آموزش به طریقۀ نصب تایمر راه پله می پردازیم و خواهیم گفت نقشۀ سیم کشی آن چگونه است.
آموزش نصب:
نصب تایمر راه پله مانند انواع تایمر هایی که وجود دارند به یک فاز و نول جهت تغذیه نیاز دارند و در مدل های گوناگون وجود دارد که در این آموزش از تایمر راه پله شیوا امواج استفاده کرده ایم.
طریقۀ سیم کشی مدار تایمر به این شکل است که تمام روشنایی ها به شکل موازی به هم وصل می شوند یعنی به وسیلۀ دو رشته سیم از یک لامپ به لامپ دیگر وصل می شوند. یکی از سیم ها به نول وصل شده و سیم دیگر وارد سوکت "مشترک لامپ و شاسی" می شود. کلیدها نیز به صورت موازی از یک کلید به کلید دیگر متصل می شود. کلیدهای تایمر دارای دو پیچ می باشند و این اتصال موازی از پیچ یک کلید به پیچ کلید صورت می گیرد. یکی از این پیچ ها به فاز وصل می شود و پیچ دیگر وارد سوکت " مشترک لامپ و شاسی" در تایمر می شود. در صورتی که فاز هم نام باشد، می توان فاز کلیدها را نیز از فازی که به تایمر می دهیم گرفت. همان گونه که متوجه شده اید خود دستگاه تایمر به جز سوکت "مشترک لامپ و شاسی" داری دو سوکت فاز و نول نیز می باشد که به آن ها فاز و نول وصل می کنیم. مدار رله راه پله در شکل زیر نمایان است:
در تصویر پایین نحوۀ سیم کشی تایمر راه پله را مشاهده می کنید و همان طور که در تصویر پایین می بینید سیم مشکی رنگ بین خروجی کلید و لامپ مشترک است و یک فاز ورودی هم به کلید اعمال شده است. یا به عبارتی در نقشۀ زیر سیم نول (آبی) وارد پیچ N و سیم فاز (قرمز) وارد پیچ PH شده است و سیم مشکی رنگ هم که آن را به اسم ” مشترک لامپ و شستی “ می شناسند وارد پیچ L شده است.
نکته: 
دکمه ای روی تایمر وجود دارد که با ۰ و ۱ مشخص شده است، وقتی روی ۰ قرار می دهیم با زدن کلید تایمر شروع به کار خواهد کرد و پس از زمان تعیین شده خاموش می شود.
و اگر دکمۀ روی تایمر را روی حالت ۱ قرار دهیم، با یک بار زدن کلید راه پله لامپ ها به صورت دایمی وصل باقی می مانند، این مورد بیشتر در مواقعی که مهمانی داریم و می خواهیم در طول شب چراغ روشن بماند از این دکمه استفاده می کنیم.
چند نکته در رابطه با این تایمرها:
* جریان خروجی تایمر های راه پله معمولاً ۱۰ آمپر است که این مقدار آمپر می تواند تا ۲۰ عدد لامپ ۱۰۰ وات را روشن کند.
* روی تایمر های راه پله معمولاً یک کلید وجود دارد که می توانید آن را روی حالت “همیشه روشن” یا “حالت تایمر” قرار دهید. با ولومی هم که روی تایمر تعبیه شده می توانید * زمان دلخواه برای خاموش شدن چراغ ها را تنظیم کنید. این زمان معمولاً بین ۳۰ ثانیه تا ۱۰ دقیقه است.
* تایمرهای راه پله کم کم دارند جای خود را به چشم راه پله (سنسور راه پله) می دهند. اگرچه چشم راه پله دارای مزیت های زیادی نصب به تایمر راه پله است، ولی یکی از بزرگترین مزیت های تایمر راه پله طول عمر بالای آن نصب به چشم راه پله است. و یکی از بزرگترین عیب های تایمر راه پله در مقایسه با چشم راه پله این است که با فشار دادن هر کدام از شستی ها، تمام چراغ در تمام طبقات روشن می شود. ولی در چشم های راه پله فقط همان چراغی را که سنسور، سنس کند روشن می کند و این یعنی صرفه جویی بیشتر در مصرف برق.
* اگر برای تعمیرات به جایی رفتید و با این حالت برخورد کردید که با فشار دادن شستی ها، لامپ ها روشن و با رها کردن شستی ها لامپ ها خاموش می شدند. ابتدا فیوز داخل تایمر را چک کنید، اگر مشکل از فیوز نبود، پس خود تایمر راه پله سوخته است.
* بهتر است قبل از این که تایمر راه پله را در مدار نصب کنید، برای این که مطمئن شوید آیا سیم کشی شما درست بوده یا نه. به این صورت عمل کنید. اگر با فشار دادن شستی ها، چراغ ها روشن و با رها کردن شستی ها، چراغ ها خاموش شد، سیم کشی شما درست انجام شده.
* در صورتی که به اشتباه جای سیم های فاز و نول را روی تایمر جابجا نصب کنید، فیوز داخل تایمر راه پله می سوزد. فیوزی که در تایمرهای راه پله تعبیه می شود یک فیوز شیشه ای است، که در صورت سوختن به راحتی می توانید آن را در آورده و با یک فیوز سالم جایگزین کنید.
نکته: 
بهتر است این جا با چند علامت اختصاری که معمولاً روی تایمرهای راه پله و عناصر برقی نوشته می شود آشنا شوید.

N یعنی نول
mp یعنی نول
PH یعنی فاز
P هم یعنی فاز
K یعنی کلید یا شستی
pe یعنی ارت
علامت دایره ای که داخلش ضربدر دارد، یعنی مشترک لامپ و شستی
com هم یعنی مشترک لامپ و شستی
علامت دایره ای که داخلش یک دایره کوچکتر دارد، یعنی شستی
L یعنی فاز البته در صورتی که ترمینال های دیگر با P یا PH نامگذاری نشده باشند چون الویت فاز با P و PH . ولی در صورتی که در ترمینال های دیگر P یا PH داشته باشیم، در این صورت L یعنی لامپ.
۲۱ تیر ۹۷ ، ۱۳:۱۹ ۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ÁЯϺÀИ
چهارشنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۷، ۰۳:۲۵ ب.ظ ÁЯϺÀИ
آموزش نصب پنکه سقفی

آموزش نصب پنکه سقفی

برای نصب پنکه های سقفی ما باید قطعاتی که در ادامه خواهیم گفت را مونتاژ بکنیم تا شکل یک پنکه را به خود بگیرد، برای این که درک بهتر هنگام نصب در این مقاله آموزش تصویری نصب پنکه سقفی را یاد خواهیم گرفت، پنکه های سقفی انواع گوناگونی از نظر طرح و مدل در بازار موجود است اما هنگام نصب وراه اندازی همه از یک مدل پیروی می کنند که اگر نحوۀ نصب پنکه های سقفی را بدانیم دیگر هر نمونه از پنکه های سقفی داشته باشیم نصب ان برای ما آسان خواهد بود.

آشنایی با قطعات استفاده شده در پنکه:

 

۱- لرزه گیر                                  ۹- واشرخازن

۲- پین                                  ۱۰- موتور پنکه

۳- بست لرزه گیر                                  ۱۱- محافظ اتصال بال

۴- کلاهک بالا                                  ۱۲- ترمینال

۵- لوله                                  ۱۳- واشر مقوایی

۶- کلاهک پایین                                  ۱۴- پایه بلند

۷- بست لوله                                  ۱۵- مجموعه بال ها (سه عدد)

۸- خازن

آموزش نصب:

موتور پنکه های سقفی از نوع آسنکرون با خازن راه انداز می باشد. که با برق ۲۲۰ ولت شهری کار می‌کند. این پنکه ها دارای سرعت های مختلفی هستند که با یک کلید گردان می توان سرعت آن ها را تنظیم کرد.

نقشۀ زیر، روش سیم کشی و سربندی پنکه سقفی را نشان می دهد.

همان طور که در بالا توضیح داده شد برای راه اندازی پنکه سقفی شما نیاز به دو رشته سیم دارید. یکی از این سیم ها مستقیماً به نول متصل خواهد شد و سیم دیگر به کلید گردان پنکه و از کلید گردان به فاز متصل خواهد شد در تصویر زیر شما این موارد را مشاهده می کنید.

نکته:

نصب کلید گردان همانند کلید یک پل می باشد و فرقی نمی کند که سیم فاز و برگشت را به کدام سیم متصل کنیم. در زیر تصویر داخل کلید پنکه سقفی را مشاهده می کنید.

 در زیر می بینید که سیم نول مستقیم به پنکه متصل و فاز و برگشت فاز هم به کلید متصل شده است.

معمولاً اگر پنکه ای را نو خریداری کنید. خیلی نیازی به وارد شدن به مباحث فنی نیست. زیرا در پشت موتور پنکه یک ترمینال قرار داده شده است که فقط باید نول و فاز را به آن وصل کنید. که البته نول به صورت مستقیم به پنکه می رود ولی سیم فاز اول به کلید گردان می رود و بعد از آن جا به پنکه وصل می شود.

از موتور پنکه سه سیم خارج می شود. به رنگ های مشکی برای نول. قرمز برای فاز. زرد یا سبز برای یکی از پایه های خازن. این خازن به خازن راه انداز معروف است.

* کلاهک های تزیینی را مطابق شکل داخل لولۀ پنکه سقفی قرار دهید.

* سیم های برق را از داخل لوله پنکه عبور دهید.

لولۀ پنکه سقفی به کمک ۲ عدد پیچ، واشرهای فلزی، واشرهای فنری و مهره ها به موتورپنکه متصل شده داده و به کمک خارهای فلزی محکم می گردد.

نکته: 

قبل از بستن پیچ لوله، سیم مهار موتور پنکه را برروی جای پیچ لوله قرار داده و بعـد ازآن پیچ و مهره اتصال لوله به موتور پنکه را ببندید.

* بال های پنکه به کمک پیچ و واشر مقوایی روی موتور بسته می شود. ابتدا واشرهای کاغذی را زیر پایه باله ها قرار داده و باله ها را در محل های تعیین شده روی موتور پنکه توسط پیچ و واشرهای تخت و فنری محکم نمایید.

* پس از مونتاژ کامل محصول و نصب آن به کمک قلاب از سقف، سیم های خروجی از موتور (متصل به ترمینال) مانند نصب کلید یک پل به دیمر وصل می شود البته پنکه را میتوانیم به کلید یک پل وصل کنیم ولی پنکه با یک دور ثابت عمل می کند.

* درجۀ پنکه (سوئیچ تنظیم دور موتور) به کمک پیچ و رول پلاک روی دیوار نصب می گردد.

* پس از اتمام کار فیوز اصلی را روشن کنید. پنکه شما برای کار کردن آماده است.

روش عملکرد کلید پنکه سقفی:

مدار داخلی این کلید به شرح زیر است.

نقشه کلید گردان پنکه سقفی

زمانی که کلید گردان روی حالت ۱ قرار می گیرد،حداکثر مقاومت با موتور پنکه سری می شود، و این باعث می شود که کم ترین ولتاژ به پنکه برسد، پس موتور با کم ترین سرعت شروع به چرخش می کند. زمانی که کلید گردان در حالت ۲ قرار می گیرد. مقاومت اول از مدار خارج می شود و این باعث می شود که ولتاژ بیشتری به موتور پنکه برسد و سرعت موتور بیشتر خواهد شد. و هر چقدر که کلید گردان را در جهت عقربه های ساعت می چرخانیم مقاومت های بیشتری از سر راه سیم فاز کنار می روند و ولتاژ بیشتری به موتور پنکه میرسد. در حالت ۵ دیگر هیچ مقاومتی در مسیر وجود ندارد و حداکثر ولتاژ به موتور پنکه می رسد. این حالت مثل زمانی ست که ما یک کلید یک پل معمولی را به جای کلید گردان پنکه سقفی نصب کرده باشیم. و در این حالت پنکه سقفی با حداکثر سرعت می چرخد.

مکانیزم عملکرد پنکۀ سقفی:

مکانیزم عملکرد پنکۀ سقفی گردش هوای داخل منزل می باشد به گونه ای که با گردش هوا باعث ورود و خروج هوای داخل منزل خواهد شد.در مناطق بسیار گرم استفاده از پنکه جواب گو نخواهد بود به دلیل رطوبت و حرارت بسیار بالای موجو در محیط.

پنکه ها در دو مدل معمولی و دو حالته موجود هستند. در تصویر زیر همان طور که مشاهده می کنید حالت تابتان و حالت زمستان نشان داده شده است.

یعنی این که پنکه در دو جهت ساعت گرد و پاد ساعتگرد عمل می کند.

در حالت تابستان پنکه هوای خنک را از پایین به بالا می کشد و پرتاب می کند و حرکت آن از پایین که نگاه می کنیم مخالف عقربه های ساعت می باشد.

در حالت زمستان پنکه هوای گرمی که توسط بخاری در زیر سقف جمع شده است به پایین پرتاب می کند و حرکت آن از پایین که نگاه می کنیم موافق عقربه های ساعت می باشد.

برای تغییر جهت گردش پنکه باید کلیدی که بر روی کوتور پنکه قرار داده شده است را تغییر حالت دهیم.

۲۰ تیر ۹۷ ، ۱۵:۲۵ ۸ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
ÁЯϺÀИ
شنبه, ۹ تیر ۱۳۹۷، ۰۴:۵۹ ب.ظ ÁЯϺÀИ
دانلود  نقشه تأسیسات الکتریکی مجتمع مسکونی ۹ طبقه ۶ واحدی

دانلود نقشه تأسیسات الکتریکی مجتمع مسکونی ۹ طبقه ۶ واحدی

نقشه های اتوکد تأسیسات الکتریکال مجتمع مسکونی ۹ طبقه ۶ واحدی با ۱۷۹ برگ نقشه در ۱۴ فایل اتوکد طراحی شده مطابق استاندارد IEC و مقررات ملی ساختمان ایران (مبحث سیزدهم) و نشریه ۱۱۰ سازمان برنامه و بودجه با طراحی منحصر به فرد آموزشی و زیربنای ۲۵۹۰ مترمربع (واحد جامع) و جزئیات اجرایی الکتریکال فوق العاده حرفه ای.
برخی از مهم ترین متعلقات این آلبوم نقشه:
۱- جزئیات اجرایی الکتریکال منحصر به فرد به صورت بلوک های اتوکد؛
۲- نقشه های اتوکد روشنایی سنتی؛
۳- نقشه های اتوکد خطوط کابل هوشمند؛
۴- نقشه های اتوکد تغذیۀ پریز و تجهیزات؛
۵- نقشه های اتوکد آباژور؛
۶- نقشه های اتوکد پریز تلویزیون و ماهواره؛
۷- نقشه های اتوکد پریز تلفن؛
۸- نقشه های اتوکد سیستم پرده برقی؛
۹- نقشه های اتوکد برق رسانی به فن کوئل؛
۹- نقشه های اتکد سیستم اعلام حریق؛
۱۰- نقشه های اتوکد دوربین مدار بسته؛
۱۱- نقشه های اتوکد تابلوهای برق واحدها، موتورخانه، تصفیه خانه، بانک خازنی و استخر،
۱۲- نقشه های اتوکد رایزر دیاگرام تابلوهای برق، اعلام حریق، تلفن، آنتن مرکزی و آیفون تصویری؛
 

 خرید و دانلود: ۵۰.۰۰۰ تومان

 حجم: ۳۹.۸۰ مگابایت

 موبایل: ۰۹۱۱ ۸۴۶ ۰۶۹۵    

 

 

جهت خرید این محصول ابتدا با این شماره تماس بگیرید.

۰۹ تیر ۹۷ ، ۱۶:۵۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ÁЯϺÀИ