چوناچ

وبلاگی برای برق؛

۶ مطلب در آذر ۱۳۹۷ ثبت شده است

چهارشنبه, ۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۵۶ ب.ظ ÁЯϺÀИ
درپوش کابل

درپوش کابل

پس از تولید و قبل از بهره برداری کابل، بسته به محل نگهداری و انبار، امکان صدمۀ فیزیکی یا نفوذ گرد و غبار، رطوبت، و هوا به داخل کابل وجود دارد. این امر موجبات آسیب به دو سر باز کابل می گردد و ضروری است هنگام بهره برداری، دو سر کابل به مقدار لازم برش داده شود تا قسمت های آسیب دیده از قسمت های سالم جدا شوند. بهترین راهکار جهت اجتناب از این امر که باعث هدر رفتن بخش و یا حتی بعضاً کل کابل می شود، استفاده از درپوش های کابل جهت جلوگیری از نفوذ گرد و غبار، رطوبت، و هوا به داخل کابل می باشد. این درپوش ها، دو سر کابل را مسدود نموده، و موجب عدم نفوذ گرد و غبار، رطوبت، و هوا به داخل کابل می گردد. علاوه بر این، جهت عایق بندی کابلی که از یک طرف به منبع تغذیه و طرف دیگر آن می باشد، می توان از درپوش های کابل بهره جست. در پوش های کابل به دو نوع حرارتی و فنری (سرد) تقسیم می گردد.

درپوش های حرارتی، آغشته به چسب آب بندی در داخل درپوش هستند و پس از حرارت دهی، عاوه بر جمع شدن درپوش به اندازۀ قطر کابل، چسب آب بندی درون درپوش که حد واسط بین کابل و درپوش است روان شده و آب بندی کامل کابل را تضمین می نماید. در روکش های فنری  (سرد)، لاستیک درپوش و خواص ارتجاعی بالای آن موجب آب بندی کامل کابل می گردد و در نتیجه، چسب آب بندی در آن استفاده نگردیده است.

درپوش های حرارتی نیز خود به دو نوع ساده و ولو دار (شیر دار) تقسیم می گردند. در در پوش های ولو دار، ولوی در مرکز درپوش تعبیه شده است تا پس از از نصب درپوش بر روی کابل، گاز از طریق ولو یک طرفه به داخل درپوش تزریق، و رطوبت داخل درپوش به کلی تخلیه گردد.

از مزیت های اصلی درپوش های حرارتی و فنری نسبت به سایر انواع درپوش ها، آب بندی کامل کابل توسط این درپوش پوش ها می باشد. این امر به وسیلۀ سایر انواع درپوش به درستی میسر نمی باشد. هم چنین، با توجه به خاصیت جمع شوندگی این درپوش ها، امکان استفاده از یک سایز درپوش جهت طیف وسیعی از قطرهای متفاوت کابل میسر می باشد.

درپوش های حرارتی آند، درپوش های دو طبقه ای هستند که جهت آب بندی حد واسط آند فدا شونده و کابل متصل به آن (مورد استفاده در سیستم های حفاظت کاتدیک) مورد استفاده قرار می گیرد.

ادامه مطلب...
۰۷ آذر ۹۷ ، ۱۲:۵۶ ۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ÁЯϺÀИ
سه شنبه, ۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۰۷ ق.ظ ÁЯϺÀИ
روکش ها و نوارهای حرارتی جمع شونده (شیرینگ حرارتی)

روکش ها و نوارهای حرارتی جمع شونده (شیرینگ حرارتی)

شیرینگ حرارتی یا روکش های حرارتی جمع شونده، همان گونه که از نامشان پیداست، لوله های پلاستیکی جمع شونده ای هستند که برای عایق کردن سیم ها، کابل ها، شینه ها، اتصالات، و ترمینال ها از آن ها استفاده می شود. این روکش ها در برابر فرسودگی، مواد شیمیایی، و تغییرات آب و هوایی مقاومت ایجاد می کنند و علاوه بر آن، جهت تعمیر عایق سیم ها و کابل ها، خوشه بندی، و کد گذاری آن ها بر حسب رنگ، مورد استفاده قرار می گیرند. فرآیند نصب شیرینگ حرارتی به این صورت است که شیرینگ حرارتی پیرامون شیئی که قرار است توسط شیرینگ عایق شود قرار می گیرد. سپس با استفاده از منبع حرارتی مناسب (مانند سشوار صنعتی)، در معرض حرارت قرار می گیرد (میزان حرارت مورد نیاز هر نوع شیرینگ حرارتی متفاوت است). تحت این درجه حرارت، شیرینگ حرارتی تنها در محور قطری منقبض می شود و تشکیل یک عایق محکم، کیپ، و امن را برای شیء مورد نظر می دهد. 

ویژگی جمع شوندگی شیرینگ حرارتی با تحت تشعشع قرار دادن مادۀ اولیه پلیمری جهت ایجاد پیوندهای کووالانسی بین اتم های آن ایجاد می گردد. این تشعشع، ساختار مولکولی پلاستیک را به گونه ای تغییر می دهد که تحت تأثیر گرما ذوب نمی شود و تنها خاصیت جمع شوندگی پیدا کند. در نتیجه، این فرآیند خاصیتی موسوم به «حافظه پلاستیکی» به پلیمر می دهد، به این معنا که هنگامی که پیوند متقابل («کراس لینک ») در پلیمر ایجاد شده و به قطر بیشتر از قطر اولیه گسترش پیدا می کند، تحت تاثیر میزان مشخصی حرارت به قطر اولیه اش (قطر قبل از تشعشع) باز می گردد. هر نوع شیرینگ حرارتی دارای ضریب جمع شوندگی خاص خود می باشد که به نسبت انقباض شیرینگ حرارتی پس از اعمال حرارت در مقایسه با اندازه منبسط شده آن است.

هر یک از سایزهای شیرینگ حرارتی برای محدودۀ قطری خاص کابل یا شینه مناسب است. استقرار محکم و کیپ شیرینگ حرارتی (روکش حرارتی) روی شیء مورد پوشش پس از جمع شدن کامل روکش، تبادل گرمایی مناسب بین شیء و هوا را ممکن می سازد.

ادامه مطلب...
۰۶ آذر ۹۷ ، ۱۰:۰۷ ۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ÁЯϺÀИ
سه شنبه, ۶ آذر ۱۳۹۷، ۰۱:۱۰ ق.ظ ÁЯϺÀИ
گلند کابل

گلند کابل

گلند کابل وسیله‌ای است که از آن برای اتصال کابل به جعبه تقسیم استفاده می‌شود. گلندها به صورت پلاستیکی، پلیمری و فلزی در اندازه‌های متفاوتی تولید می‌شوند که انتخاب هر گلند بر اساس سطح مقطع کابل مورد نظر صورت می‌پذیرد. هدف از به کار بردن گلند در اتصال بین کابل و جعبه تقسیم، ایجاد ایمنی کامل برای کابل و اتصالات در برابر لرزش و نیروهای وارده به آن‌ها به منظور جلوگیری از آسیب‌دیدگی و پارگی می‌باشد، هم چنین نصب گلند موجب آب‌بندی کامل محل اتصال، در برابر نفوذ رطوبت و گازهای قابل اشتعال به درون جعبه تقسیم می‌شود.

گلندهای کابل برای اتصال امن انتهای کابل به یک وسیله که عموماً دستگاه، تابلو یا جعبه توزیع، و یا محفظه روشنایی برق است، استفاده می گردد. گلندهای کابل به طور موثری از ورود گرد و غبار، آب، روغن، مواد شیمیایی، و حشرات به درون دستگاه، تابلو، یا محفظه مورد نصب جلوگیری می کند. گلند به گونه ای طراحی شده که پس از ورود کابل به گلند و رد شدن آن از “واشر محافظ کابل”، علاوه بر آب بندی دستگاه یا تابلو در محل ورود کابل، از آسیب کابل توسط بدنه فلزی و غالبا تیز بدنه دستگاه، تابلو، یا محفظه ای که سوراخ جهت عبور کابل در آن ایجاد گردیده است جلوگیری می کند. عدم استفاده از گلند، به خصوص در محیط با ارتعاش بالا، موجب آسیب دیدگی و حتی پارگی کابل در دراز مدت در محل تلاقی کابل با دستگاه، تابلو، یا محفظه می گردد. استفاده از پلاستیک های مهندسی با دوام در تولید انواع پلاستیکی گلند، و برنج با آبکاری نیکل در انواع فلزی، طول عمر طولانی گلند را تضمین می نماید. گلندها بر روی کلیه کابل ها، اعم از کابل های قدرت، کنترل، ابزار دقیق، اطلاعات، ارتباطات، … مورد استفاده می باشند.

گلند کابل یکی از قطعات پرکاربرد در تهیه انواع تابلو برق می باشد. اگر بخواهیم بصورت کاملاً ایمن یک سر کابل را به جعبه توزیع یا تابلو برق متصل نماییم بهترین گزینه استفاده از گلند می باشد. هدف استفاده از این قطعه جلوگیری از آسیب دیدگی کابل و محتویات جعبه می باشد. بدین صورت که با استفاده از آن، از طرفی کابل از عواملی چون خوردگی و پارگی توسط قسمت تیز تابلو برق به صورت ویژه ای جلوگیری می شود و از طرفی هم از نفوذ هر گونه جسم خارجی مثل گرد و غبار و رطوبت به داخل جعبه به صورت کامل جلوگیری می شود.

یکی از مزایای گلند کابل طول عمر بالای آن است که این مورد به دلیل استفاده از مواد مرغوب در تهیه آن است. از مزایای دیگر می توان به استفاده آن در انواع کابل مثل ارتباطات، اطلاعات، ابزار دقیق، کنترل و قدرت اشاره کرد. گلندهای کابل به انواع مختلفی چون پلاستیکی و فلزی تقسیم بندی می شود.

ادامه مطلب...
۰۶ آذر ۹۷ ، ۰۱:۱۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ÁЯϺÀИ
دوشنبه, ۵ آذر ۱۳۹۷، ۰۱:۱۰ ب.ظ ÁЯϺÀИ
مفصل حرارتی فشار ضعیف

مفصل حرارتی فشار ضعیف

جهت اتصال دو کابل به یکدیگر، از مفصل (Joint) استفاده می گردد. این اتصال، یا به منظور اتصال دو کابل مجزا از هم و یا جهت ترمیم کابل صدمه دیده، به نحوی که صدمه به هادی کابل نیز سرایت کرده باشد، می باشد. لازم به ذکر است که در صورتی که صرفاً غلاف نهایی کابل صدمه دیده باشد، می توان از روکش حرارتی تعمیری (زیپی) بهره جست. ساختار و اجزاء مفصل ها، بنا بر سطح ولتاژی کابل ها و نتیجتاً ساختار آن ها، متفاوت می باشد، ولی به صورت کلی، هر آن چه در ساختار کابل وجود دارد، جایگزینی نیز در مفصل مرتبط دارد. در کابل های مورد استفاده در ولتاژ بیشینه ۰۰۲۱ ولت (Um) که اصطلاحاً به آن سطح ولتاژی فشار ضعیف اتلاق می گردد، ساختار کابل بسیار ساده، و تنها از یک یا چند هادی از جنس مس یا آلومینیوم، عایق پلاستیکی غالباً از جنس PVC یا XLPE، و یک غلاف کلی که هسته های کابل را در بر می گیرد، تشکیل شده است. بنابر این، در مفصل مرتبط با این کابل ها نیز سه جزء فوق (جایگزین هادی، جایگزین عایق هادی، و جایگزین غلاف نهایی) وجود دارد. در برخی کابل های فشار ضعیف آرمور نیز وجود دارد، که در مفصل مرتبط به این نوع کابل ها، قطعه ای جهت ایجاد پیوستگی آرمور دو طرف کابل به کیت مفصل اضافه می گردد.

ادامه مطلب...
۰۵ آذر ۹۷ ، ۱۳:۱۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ÁЯϺÀИ
دوشنبه, ۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۳۶ ب.ظ ÁЯϺÀИ
ابزار نصب بست کمربندی

ابزار نصب بست کمربندی

این ابزار بهترین انتخاب جهت نصب بست کمربندی پلاستیکی (کشش کامل بست کمربندی و برش خودکار آن پس از کشش) می باشد. با توجه به طراحی خاص تفنگی - شکل این ابزار، این وسیله به آسانی در دست قرار می گیرد. نحوۀ استفاده از این ابزار به این صورت است که  پس از بستن قفل بست کمربندی حول اجسام مورد خوشه بندی به صورت مستقیم با دست و به صورت شل، قسمت بیرون از حلقه این بست در ریل این ابزار قرار می گیرد. پس از آن، با  کشیدن ماشه ابزار توسط نصب کننده، بست کشیده شده و حلقه بسته تر می شود تا این که اجسام مورد اتصال به یکدیگر کاملا فشرده شوند. پس از کشش کامل بست کمربندی و فشردگی کامل اجسام مورد خوشه بندی، با کشیدن ماشه، قسمت اضافه بست کمربندی (قسمت بیرون از حلقه بست) به صورت خودکار بریده می شود، و نتیجه، اتصالی محکم، مناسب، و تمیز بین اشیاء مورد خوشه بندی، با کمترین نیروی نصب کننده، و برش قسمت اضافه بست می باشد.

جهت تنظیم شدت کشیدگی مورد نظر (فشار خوشه)، یک درجه تنظیم شدت کشش بر روی قسمت پایین دسته ابزار تعبیه شده است، که در کنار یک نشانگر میزان کشیدگی مورد تنظیم را نشان می دهد، و به کاربر کمک می کند تا شدت کشیدگی مورد نظر خود را برای دستیابی به دلخواه ترین نتیجه ممکن تنظیم نماید. معمولاً، جهت خوشه بندی سیم های انتقال سیگنال و برق، این درجه در قسمت پایین تنظیم می گردد تا بست کمربندی با فشار کمی  حول سیم ها بسته شود و  صدمه ای به عایق سیم و کابل وارد نشود.  در صورت اتصال اشیاء دیگر، این درجه روی قسمت بالا تنظیم می گردد تا اشیاء به صورت بسیار فشرده و کیپ به یکدیگر خوشه بندی گردند. این ابزار کاملاً فلزی بوده تا عمری بسیار بالا داشته باشد و تنها با استفاده از یک دست قابل استفاده می باشد. هم چنین، این ابزار تنها با نیروی مکانیکی دست عمل می کند و نیازی به باطری ندارد.

۰۵ آذر ۹۷ ، ۱۲:۳۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ÁЯϺÀИ
دوشنبه, ۵ آذر ۱۳۹۷، ۰۲:۵۷ ق.ظ ÁЯϺÀИ
بست کمربندی

بست کمربندی

امروزه در میان لوازم جانبی برقی وسیله ای به نام بست کمربندی وجود دارد که از آن برای نگه داری و خوشه کردن کابل ها و سیم های الکتریکی استفاده می شود. بست کمربندی دارای کاربردهای فراوانی مانند خوشه کردن کابل، بستن قیمت بر روی محصولات دسته ای و قرار دادن آن در قفسه، هدایت  لوله خروجی  ماشین لباسشویی در منزل و خیلی موارد دیگر است و به همین دلیل استفاده از آن محدودیتی نداشته و برای تمامی اصناف کاربرد دارد.

بست کمربندی نوعی بست جهت نگه داشتن چند جسم یا کابل در کنار یکدیگر می‌باشد که به دلیل هزینۀ پایین و سهولت استفاده از آن‌ها، در موارد گسترده‌ای به کار گرفته می‌شود. از کمربندهای کابل با جنس فولاد ضدزنگ در فضاهای باز یا محیط‌های خطرناک استفاده می‌شوند.

بست کمربندی یکی از ساده‌ترین وسایلی است که از آن برای بستن، سفت‌کردن و اتصال اجسام مختلف استفاده می‌شود. استفاده از این کالا بسیار آسان است و نیاز به ابزار خاصی ندارد. این محصول اغلب از پلاستیک فشرده ساخته می‌شود و استحکام قابل‌قبولی دارد. باید در نظر بگیرید که با بستن این کالا، قابلیت باز کردن و استفادۀ مجدد از آن وجود ندارد. هرکدام از بست‌های می‌تواند تا ۸ کیلوگرم وزن و ۸۵ درجۀ سانتی‌گراد گرما را تحمل کند. از این محصول برای بستن یا چفت کردن سیم، کابل، قطعات پلاستیکی مانند قالپاق خودرو، شلنگ و مواردی از این‌دست استفاده می‌شود. باید بدانید در زمان بستن کابل یا سیم برق با این بست‌ها میزان سفت کردن آن‌‌ها را باید در نظر گرفت تا به آن‌ها آسیبی وارد نشود؛ در غیر این صورت زخمی شدن سیم یا کابل ممکن است موجب خسارت‌های جبران ناپذیری گردد. در خصوص بستن شلنگی که از آن سیالاتی مانند آب، نفت، گازوییل و مواد شیمیایی عبور می‌کند هم باید این نکته را مدنظر قرار دهید.

ادامه مطلب...
۰۵ آذر ۹۷ ، ۰۲:۵۷ ۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ÁЯϺÀИ